Treće dramatično poluvrijeme u St. Gallenu: Koji reprezentativci ne idu u Japan?
Treće dramatično poluvrijeme u St. Gallenu: Koji reprezentativci ne idu u Japan?
29. 05. 2016 - 23:14 \\ Reprezentacija

Poraz nije najgore sto se desilo u St. Gallenu. Poraz i igra su bili probavljivi.

Mali milion je opravdanja. Recimo, igrali smo protiv fudbalske velesile. Što Španija uistinu jeste. Dodatni i najveći problem je što su Španci našpanovani i radi se posljednja glazura pred polazak u Pariz. Isključenje Emira Spahića poraz čini podnošljivim...

U hotelu Santispark u St. Gallenu bila je prava drama. "Igralo se treće poluvrijeme", saznaje Avazov Sport.

Ranije se nagađalo ko od "glavnih" neće u hotel. No kada se pojavilo više njih raslo je nezadovoljstvo "manjine".

Tražiti od Edina Džeke ili Miralema Pjanića da idu u Japan bilo bi u najmanju ruku bezobrazno. Džeki i Pjaniću treba odmor. I oni su nam potrebni za kvalifikacije, a ne da svojim prisustvom podižu rejting na nekakvom Kirin kupu u Tokiju.

Niko se nije pobunio zbog Džekinog i Pjanićevog odusustva, no kada su i neki drugi najavili da će umjesto u Japan na odmor, nastala je prava drama u hotelu. Sazvan je hitni sastanak na kojem je selektor tražio najbolje rješenje za savez i reprezentaciju.

Da stvar ne bi eskalirala intervenirao je i predsjednik Elvedin Begić, dežurni vatrogasac u ovakvim situacijama. Nekoliko igrača vec je napustilo hotel. Edin Džeko, Emir Spahić, a još trojica standardnih pakuje kofere. U Tokio neće ni Asmir Begović, večeras jedan od boljih u našem timu. Na gol će Ibrahim Šehić. Osim pomenutih igrača još najmanje trojica su izrazila želju da ne putuju na turnir u Japan. To su Sead Kolašinac, Muhamed Bešić i Edin Visća. Sva tri nogometaša su imali naporne sezone...

Pregovori će očito trajati dugo u noć. Bazdarevića dodatno "tangira" Vahid Halilhodžić, selektor Japana koji želi da vidi najbolju reprezentaciju u Tokiju. Što je nemoguće. I BiH valjda ima svoje interese i treba štititi svoje najbolje igrače. Ako su Japanci masno platili ne znači da treba cijediti naše vedete i da im odmor prođe u Aziji...

''Ako ne ide kompletna reprezentacija, zašto bi i mi, koji smo imali naporne sezone i smatramo se standardnim u reprezentaciji, išli? Imamom i mi pravo na odmor'', kazala je nekolicina reprzentativaca saradniku Avazovog Sporta koji su čekali ishod sastanka Begića i njegovih saradnika te stručnog štaba.

''Tačno je da ne idem u Japan. To smo ranije dogovorili', kratko je kazao Asmir Begović za naš list i otišao pakovati svoje stvari.

Bazdarević je uvjeren da će i "B" postava dostojno predstavljati našu zemlju na turniru koji je neko vrlo drsko smjestio u kalendar Evropskog prvenstva. Što je bilo dovoljno da sve ozbiljne reprezentacije zahvale na pozivu. Jedno je sigurno u Japanu će BiH nastupiti samo za potrebe turnira u šarenolikom sastavu. I nikad više.