Porodica Đurić nije krila oduševljenje zbog pobjede, brat Marko "izdao" Milana
03. 06. 2016 - 23:37 \\ Reprezentacija

Pobjeda Zmajeva nad Danskom na Kirin kupu u Tokiju slavila se i u Vlasenici. U porodici dvostrukog strijelca Milana Đurića. Dok je Milan slavio sa saigračima, 9.372 od Tokija reporteri Avazovog Sporta bili su s Milanovom porodicom.

Najprije smo svratili u Tišću do Milanovih babe i djeda koji su nas dočekali u svom domu i nakon Kipra. Kako tada tako i sada djed Petar poslao je za selektora Mehmeda Bazdarevića domaću ljutu krušku.

"Nismo gledali Milana ali smo na vijestima vidjeli golove. Ponosni smo na našeg Milana. Ljubi ga baba'', kažu nam djed i baba junaka iz Tokija.

''Iz Tišće nastavljamo prema Vlasenici gdje nas čeka Milanova mama Bilja i mlađi brat Marko. Također nogometaš. U najljepšoj bašti u Vlasenici kod Slađana Stankovića, nekadašnjeg asa Boksita, s Markom razgovaramo o Milanu, njegovim planovima, reprezentaciji...

''Čuo sam se s Milanom. Sretan sam kao da sam i ja pobijedio. Prije par godina nisam gledao ni italijansku ni bosansku reprezentaciju. A sada sam veliki navijač BiH. Momci su za deset. Ponosan sam na Milana. Dobro malo se Milan sada kao "folira" nakon ovih golova'', kaže kroz osmijeh Marko.

Osim brata hvali sve ostale Zmajeve. Jednog posebno.

''Miralem Pjanić je iz druge galaksije. On je prava zvijezda. Naravno i Džeko. Oduševljen sam atmosferom u bh reprezentaciji jer mi je Milan pričao da su momci sjajni. Osjetio sam to i vidio po slikama na društvenim mrežama.

Marko se raduje što će na TV-u gledati finale...

''Već su napravili dobar posao. Volio bih da osvoje turnir. Zbog momaka koji su tamo. Svaka im čast. Navijat ću sa svojima da pobijedi BiH.

Mlađi Đurić se vraća s posudbe iz Monopola.

''Imam ugovor sa Cesenom. Volio bih igrati zajedno s Milanom iako je on igrač za Seriju A. Mene su malo povrede zaustavile. Iza mene je dobra sezona. Odigrao sam 25 utakmica. Nadam se da će naredna biti još uspješnija.''

Na kraju nam je Marko otkrio...

''Milan broji posljednje momačke dane. Tačno za mjesec dana se ženi. Zato je on golgeterski raspoložen i u formi'', izjavio je za Avazov Sport Marko Đuric. Milan u Tokiu, Goran u Pesaru, Marko u Vlasenici...

Posjetu Vlasenici koja je dala Vedada Ibiševica, Milana Đurića, Bojana Nastica završili smo u mahali gdje je rodna kuća Derviša Sušića, čuvenog književnika koji je rođen 3. juna 1925.godine, podsjetio nas je to svojim "statusom" na društvenoj mreži Facebook Nedim Salaharević...

Sušic odavno nije među živima. Baš kao što nije ni prijeratni Edin Salaharević, jedan od najvećih košarkaških talenata u tadašnjoj državi. Njemu su dželati uzeli život.