Oglasio se i Edin Džeko: Čestitke momcima i selektoru,  idemo dalje sve do Rusije
Oglasio se i Edin Džeko: Čestitke momcima i selektoru, idemo dalje sve do Rusije
07. 06. 2016 - 21:06 \\ Reprezentacija \ N. S.

Kapiten reprezentacije BiH Edin Džeko, oglasio se putem svoje Facebook stranice nakon što je naša reprezentacija danas u Japanu osvojila Kirin kup (2:0). Džeko je prije svega čestitao reprezentativcima, ali se osvrnuo i na zlonamjerne komentare na njegov račun.

- Momcima koji su igrali u Japanu želim čestitati na velikom zalaganju i sjajnom rezultatu.Selektoru Baždareviću također, pogotovo jer je uspio proširiti spisak kandidata za kvalifikacije.

Jasno je kako nam je svaki igrač potreban, s obzirom na to da nam je cilj zajednički - plasman na SP, a momci u Japanu su pokazali da se na njih mora i može ozbiljno računati.Posljednjih dana bilo je raznih komentara, zlonamjernih i negativnih i uvijek će ih biti, šta god da uradimo ili ne uradimo. Već odavno je to postalo sastavni dio mog života, zapravo naših života i svaki sportista se mora nositi sa tim.Za reprezentaciju sam uvijek davao i davat ću hiljadu posto i igrat ću dok god me selektor poziva i stavlja u igru.

Ponosan sam što sam kapiten i najbolji strijelac BiH svih vremena, a ponosan sam i na momke koji su osvojili Kirin kup.Svi zajedno, momci koji su igrali u Japanu, ali i mi, koji smo godinama dio bh. selekcije, činimo jedan tim, JEDNU PORODICU i imamo samo jednu zajedničku želju - usrećiti sve navijače zajedničke nam domovine i plasirati se na još jedno veliko takmičenje. Samo zajedno to možemo i učiniti!Selektoru i ekipi koja je igrala u Japanu želim još jednom čestitati na odličnoj igri i velikoj borbi. Svaka čast!
Idemo dalje, sve do Rusije, napisao je Edin Džeko.

dekofbporuka