(FOTO) Bilićka iz Zenice u njemački Štutgart
(FOTO) Bilićka iz Zenice u njemački Štutgart
13. 06. 2016 - 22:11 \\ Ostali sportovi \ Nermin Alibašić

Sada već bivša atletičarka Atletskog kluba „Zenica“ od nedavno postala je članica jednog od najjačih atletskih klubova u Njemačkoj, Vfb Stuttgart.

Željna dobrih rezultata, a svjesna da će u Bosni i Hercegovini teško doći do njih, odlučila se na odlazak u Njemačku, koji kako kaže, nije očekivala.

„Poslala sam rezultate i iskreno nisam se nadala da će ih uopšte vidjeti. Nije lako ući u ovaj klub jer je dosta jak. Trenutno treniram sa sprinterima, prvacima Njemačke i odlično su me primili.“ – kazala je Bilićka za Sport.

kanita

Nakon nekoliko probnih treninga, iz Kluba su joj dali mogućnost da ostane i trenira sa njima. Uslovima za treniranje je oduševljena.

„Imamo dva atletska stadiona otvorena i jedan zatvoreni u kojem se nalazi najveća teretana u Evropi. Sponzori kluba su Puma i Mercedes. Uvjeti su odlični.“, dodala je Kanita.

7    6

Sa prelaskom na bolje uslove rada i ambicije za boljim rezultatima su porasle. U budućnosti će nastaviti predstavljati Bosnu i Hercegovinu na međunarodnim takmičenjima, a nada se i vjeruje da će ubrzo postati i državna rekorderka.

Za svoj novi klub osamnaestogodišnjakinja iz Zenica uspješno je debitovala 1. juna osvojivši zlatnu medalju na mitingu u Njemačkoj za atletičare i atletičarke do 20 godina starosti. 

Kanita Bilić rođena je 14. septembra 1997. godine u Zenici. Za Atletski klub "Zenica" nastupa od svoje 7. godine, a članica je reprezentacije Bosne i Hercegovine od 2013. godine.