Puma otkrila razlog potrganih švicarskih dresova
Puma otkrila razlog potrganih švicarskih dresova
20. 06. 2016 - 17:05 \\ Magazin \ Foto: Gettyimages.com

Njemački proizvođač sportske opreme Puma objavio je u ponedjeljak kako je otkrio razlog zbog čega se u nedjeljnoj utakmici na EURU potrgalo nekoliko dresova švicarskih nogometnih reprezentativaca u dvoboju 3. kola skupine A protiv Francuske.

Prema Pumi, jedan od materijala od kojih se prave dresovi bio je oštećen tijekom izrade, pa su i dresovi postali manje otporni. No, iz njemačke tvornice su dodali kako se takva pogreška dogodila samo na ograničenom broju domaćih švicarskih dresova.

"Provjerili smo sastav svih naših dresova i sa sigurnošću možemo reći da se ovakva situacija neće ponoviti", objavila je Puma.

Uz Švicarsku, Pumine dresove na EURU nose i Austrija, Češka, Italija, te Slovačka.

"Sva sreća da Puma ne proizvodi prezervative", kazao je nakon utakmice švicarski reprezentativac Xerdan Shaqiri, aludirajući na činjenicu sa je potrgano čak šest majica Švicaraca. 

Sinoćnja utakmica u Lilleu nije bila sretna niti za Pumina velikog suparnika Adidas, koji je službeni dobavljač lopte, a upravo se jedna lopta sredinom drugog poluvremena probušila, što također nije čest slučaj u modernome nogometu.

"Puma radi dresove koji se trgaju kao od papira, a Adidas lopte koje se buše...više se ni u Nijemce ne možete pouzdati", komentirao je na twitteru u svom stilu bivši engleski reprezentativac i komentator BBC-a Gary Lineker.

 

(Hina)