Pripreme u Tuzli: Nurkić obišao ekipu, Renfroe otkazao
Pripreme u Tuzli: Nurkić obišao ekipu, Renfroe otkazao
01. 08. 2016 - 15:42 \\ Košarka \ Renfroe: Neće igrati u kvalifikacijama

Košarkaške reprezentativce Bosne i Hercegovine, koji se u Tuzli pripremaju za kvalifikacione susrete za Evropsko prvenstvo 2017. protiv Rusije i Švedske, danas je posjetio i jedan od dvojice naših NBA igrača, Jusuf Nurkić.

Centar Denver Nuggetsa pojavio se jutros u dvorani Mejdan, ali nije trenirao, nego će se, u dogovoru sa stručnim štabom, ekipi priključiti 4. avgusta i putovati na turnir u Sloveniju (5. i 6. avgust), a s punim trenažnim procesom početi u glavnom dijelu priprema, koji počinje 7. avgusta u Hrvatskoj (Sveti Martin na Muri).

U Hrvatskoj se očekuje dolazak i našeg drugog NBA igrača, dugogodišnjeg kapitena BiH Mirze Teletovića, člana Milwaukee Bucksa. Danas se očekuje dolazak i Nemanje Gordića, a, kako smo nezvanično saznali, Amerikanac sa bh. pasošem Alex Renfroe otkazao je dolazak na pripreme.

Naturalizirani plejmejker navodno se opravdavao klupskim obavezama, mada je prethodno tvrdio da će doći na pripreme. Očekuje se da će se povodom nedolaska Renfroa, inače igrača njemačkog Bayerna, koji je prošle godine debitirao u dresu BiH na Evropskom prvenstvu u Francuskoj, zvanično oglasiti i Košarkaški savez BiH.