Bauer: Volio bih se jednog dana boriti u Sarajevu!
Bauer: Volio bih se jednog dana boriti u Sarajevu!
15. 08. 2016 - 13:05 \\ Borilački \ Karamehmedović i Bauer s prijateljem: Vrhunski rad u Sarajevu

U Sarajevu mi je bilo prelijepo. Imao sam priliku da upoznam ljepote Bosne i Hercegovine, a volio bih jednog dana se boriti u ovom prekrasnom gradu.

To je za "Sport Avaz" izjavio njemački profesionalni boks Leon Bauer, koji je u svojoj karijeri zabilježio osam mečeva u profesionalnom boksu i ostvario osam pobjeda (šest nokautom).

Leon je iz Njemačke stigao sa ocem, bokserski trenerom i menadžerom u profesionalnom boksu Bernom Bauerom, koji su svojim kvalitetom pokazali da bi mogli ostvariti značajne rezultate u profesionalnom boksu, te je to i razlog njihove posjete Sarajevu.

U Sarajevu su stigli posredstvom Kluba Šampion Sarajevo, na čelu s Harisom  Radmilovićem.

- Drugi put sam u Sarajevu. Uživao sam u treninzima na Igmanu, a jednako mi dopadaju i ljudi. Nadam se da ću jednog dana imati priliku da se borim u Bosni i Hercegovini, jer sam osjetio  da je ovdje super atmosfera - kazao je Bauer.

Poznaje nekoliko bh. boksera, od kojih izdvaja Adnana Ćatića, alijas Felix Sturma...

- Ćatić je sjajan bokser i velika zvijezda u Njemačkoj. Zaista je vrhunski - kazao je Bauer, koji je podvukao da je i Haris Mešanović odličan amaterski bokser, koji će jednog dana sigurno biti u profesionalnim vodama.

S Bauerom u posjetu "Avazu" stigao je i Sarajlija Adnan Karamehmedović, koji već duže vrijeme živi u Njemačkoj i brine se o bh. borcima. 

- Želim pomoći bh. bokserima da ostvare bolje rezultate u Njemačkoj. U zadnje vrijeme u Njemačku je iz BiH dolazilo mnogo boksera koji su uglavnom gubili mečeve. Želim to promijeniti - kazao je Karamehmedović.