Osmi Mostar Open, veliki međunarodni taekwondo turnir
Osmi Mostar Open, veliki međunarodni taekwondo turnir
28. 10. 2016 - 11:05 \\ Borilački

Osmi Mostar Open, veliki međunarodni taekwondo turnir, jedan od najvećih turnira u regiji, počinje sutra u dvorani na Bijelom brijegu u Mostaru.
Organizator turnira je mostarski taekwondo klub Cro Star na čelu s trenericom Klaudiom Marić.

Turnir će se organizirati u tri discipline: borbe, forme i kick.

Nastupiti će svi uzrasti u borbama počevši od 2012. godišta pa do seniora, a koristit će se elektronska oprema Daedo, koja se koristila i na Olimpijskim igrama.
Forme su organizirane također za sve uzraste: kadete, juniore i seniore.

Treća disciplina 'kick' je oblik natjecanja bez kontakta, jer se radi o najmlađim natjecateljima.

Turnir počinje ceremonijom otvaranja u 9 sati gdje će prisutne pozdraviti predsjednik Sportskog saveza grada Mostara Hasan Šišić, uz druge zvanice iz Grada Mostara i Taekwondo Saveza BiH, a nakon otvaranja i vrlo atraktivne demonstracije taekwondoa od strane naših sportaša krećemo s natjecateljskim programom u 9.30.

Ove godine će na turniru u Mostaru nastupiti reprezentacija grada Zagreba, a najavili su se i klubovi iz cijele BiH, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, Srbije, Makedonije, Italije i Slovačke.

Očekuje se nastup skoro 600 sportaša.

Trenerica Klaudia Marić je inače i začetnica taekwonda u Mostaru, dok je klub Cro Star prvi taekwondo klub u  historiji grada Mostara. Mostar Open je najveći taekwondo turnir Bosne i Hercegovine.