Veliki uspjeh mladog karatiste: Mićivoda osvojio evropsko srebro
Veliki uspjeh mladog karatiste: Mićivoda osvojio evropsko srebro
26. 02. 2017 - 11:43 \\ Borilački \ Mićivoda: Svečani doček u Goraždu

Nakon fantastičnog uspjeha na Evropskom prvenstvu u Sofiji, Karate-klub Goražde i redakcija novina “Glas Goražda” priredili su svečani doček kadetskom reprezentativcu Bosne i Hercegovine Aldinu Mićivodi.

Petnaestogodišnji Mićivoda osvojio je srebrenu medalju na EP-u. Alen je i četverostruki državni prvak, treći s Balkanskog prvenstva 2014., osvajač brojnih medalja na domaćim i regionalnim turnirima...

- Slijede nove pripreme, jer sam prešao u juniorsku, mnogo jaču konkurenciju. Ako ponovo budem prvak BiH, ići ću na Svjetsko prvenstvo u Španiju - kazao je ovaj skromni mladić, kojeg su u Goraždu dočekali buket cvijeća, zagrljaji i čestitke.

Na platou ispred Gradske dvorane “Mirsad Hurić” sugrađane je pozdravio i Aldinov trener i otac Ramiz Mićivoda, naglasivši da je velika stvar “stajati na pobjedničkom postolju s velesilama poput Francuske i Turske, koje ulažu bogatstva u svoje takmičare”.

Prijem za Aldina Mićivodu organizirao je i kantonalni ministar za obrazovanje, mlade, kulturu i sport Damir Žuga. Istaknuto je da će evropski vicešampion biti korisnik prve sportske stipendije u BPK za školsku 2016/2017. godinu.