Džudo tim BiH u Dizeldorfu: Bronza za Cerić
Džudo tim BiH u Dizeldorfu: Bronza za Cerić
28. 02. 2017 - 17:42 \\ Borilački \ Cerić: Odličan nastup

U Dizeldorfu je u sklopu „World Toura“ održan Gran pri na kojem su učestvovali najbolji džudisti i džudistkinje svijeta.
Tim BiH predstavljali su reprezentativci Larisa Cerić (+78 kg), Aleksandra Samardžić (-70 kg), Harun Sadiković (+100 kg) i Toni Miletić (-90 kg).
Larisa Cerić zasjala je punim sjajem. U jakoj konkurenciji uspjela je osvojiti treće mjesto, odnosno bronzanu medalju, te je tako osvojila novih 350 bodova. Trenutno je plasirana na 9. mjesto svjetske rang-liste. Jedini poraz Cerić je pretrpjela od aktuelne viceprvakinje svijeta Tačimoto Megumi.
Harun Sadiković je, također, imao dobar nastup te je osvojio nova 84 boda za svjetsku listu. Aleksandra Samardžić i Toni Miletić eliminirani su u prvom krugu ovog natjecanja.
- Naši džudisti i na početku novog olimpijskog ciklusa potvrđuju svjetsku klasu. Na velikom gren slemu u Parizu prije 15 dana odličan nastup imao je Harun Sadiković, a evo već danas slavimo bronzu Larise Cerić. Iz godine u godinu naš džudo tim postiže sve bolje rezultate i to nas motivira da istrajemo u naumu da i dalje budemo ponos bosanskohercegovačkog sporta – rekao je selektor džudo tima BiH Branislav Crnogorac.