’Tur d’Frans’ stiže u BiH?
’Tur d’Frans’ stiže u BiH?
13. 03. 2017 - 21:00 \\ Ostali sportovi \ S. KOTARAŠ

Vladimir Kuvalja, direktor biciklističke utrke “Beograd – Banja Luka”, koja će se od 28. do 30. aprila održati po 11. put, dao je sebi za cilj da u neko dogledno vrijeme u Banju Luku dovede najprestižniju utrku na svijetu – “Tur d'Frans”.


Svakako da će prosječni poznavalac sporta na ovim prostorima reći da je ovako nešto jednostavno nemoguće ili, u najmanju ruku, preambiciozno, ali Kuvalja za svoju želju ima i realno uporište. Naime, prvi čovjek ove već tradicionalne manifestacije odskora je i na funkciji potpredsjednika Balkanske biciklističke unije, a ujedno je i jedan od kandidata za članstvo u Upravnom odboru Svjetske biciklističke federacije (UCI).


Nedavno je Kuvalja boravio u Briselu na UCI kongresu i iskoristio priliku da se još jednom sastane s najutjecajnijim ljudima u svijetu biciklizma. Veliko prijateljstvo veže ga i s direktorom “Tur d'Fransa” Kristijanom Prudomom, s kojim je već dogovorio saradnju.


- Povezan sam s “Amaury Sport Organizationom”, koji se brine o “Tur d'Fransu”. Ta saradnja će se u narednom periodu  proširiti i to je put koji mi daje za pravo da se nadam organizaciji bar jedne od etapa Tura ili možda čak i starta utrke u Banjoj Luci. A siguran sam da će se to, prije ili kasnije, i desiti – optimista je Kuvalja.