Željezničar, Sarajevo, Široki Brijeg i Mladost u polufinalu
Željezničar, Sarajevo, Široki Brijeg i Mladost u polufinalu
15. 03. 2017 - 19:12 \\ Domaći fudbal \ Grbavica: "Plavi" slavili sa 2:0

Fudbaleri Željezničara, Sarajeva, Širokog Brijega i Mladosti iz Doboja kod Kaknja plasirali su se u polufinale Kupa Bosne i Hercegovine.

„Plavi“ su na Grbavici u revanšu u Sarajevu savladali branioca naslova, ekipu Radnika iz Bijrljine,  sa 2:0. Prvi gol postigao Stevo Nikolić u 71. minuti, dok je deset minuta poslije strijelac bio Samir Bekrić. U prvom susretu ova dva tima u Bijeljini bilo je 2:2.

Mladost je plasman u polufinale ostvarila nakon što je bila bolja od Bosna Seme i u Sarajevu rezultatom 3:2. U prvom susretu na domaćem terenu, Mladost je slavila sa uvjerljivih 6:3.

Sarajevo je s Travnikom remizirao u gostima 2:2, a prvoj utakmici na Koševu bilo je 2:0 za bordo tim. Široki Brijeg je po drugi put slavio protiv Zrinjskog (1:0) i ovjerio plasman u polufinale.

Rezultati revanša četvrtfinala Kupa BiH: TRAVNIK: Travnik - Sarajevo 2:2 (prvi susret 0:2), SARAJEVO: Željezničar - Radnik 2:0 (prvi susret 2:2), SARAJEVO: Bosna Sema - Mladost 2:3 (prvi susret 3:6), ŠIROKI BRIJEG: Široki Brijeg - Zrinjski 1:0 (prvi susret 2:0).