Kikbokser Pramenković kod ministra Osmanovića, najavljena veća pomoć sportu
Kikbokser Pramenković kod ministra Osmanovića, najavljena veća pomoć sportu
15. 03. 2017 - 19:18 \\ Borilački \ Mirzini rezultati su fascinantni

Ministar civilnih poslova Bosne i Hercegovine Adil Osmanović ugostio je najperspektivnijeg bosanskohercegovačkog mladog kickboksera Mirzu Pramenkovića, svjetskog juniorskog prvaka u teškoj kategoriji.

Čestitao mu je na rezultatu ostvarenom u septembru prošle godine u Dablinu, kada je u kategoriji do 91 kilograma iz ringa izbacio najbolje borce svijeta u Low Kick teškoj kategoriji.

Pramenković je bio jedini predstavnik BiH na Svjetskom prvenstvu u Irskoj, a u svojoj kratkoj karijeri osvojio je i desetak zlatnih medalja na domaćim i međunarodnim takmičenjima i turnirima. Dvostruki je prvak BiH, te osvajač zlatne medalje na Balkanskom prvenstvu održanom u maju 2016. godine u Tešnju.

- Mirzini rezultati su zaista fascinantni i moram istaknuti da sam ponosan kada čujem kakve vrhunske sportske podvige postižu naši mladi sportisti i kakav potencijal ima naša država kada je sport u pitanju. Vijeće ministara i Ministarstvo civilnih poslova čine sve da bi se povećala finansijska sredstva za pomoć perspektivnim sportistima. Jasno nam je da je ta pomoć često nedovoljna i da se moraju napraviti značajniji iskoraci kada je u pitanju finansiranje sporta i mi na tome kontinuirano radimo - istakao je ministar Osmanović.

Predstavnici Kickboxing saveza BiH, koji su došli u pratnji Pramenkovića, najavili su održavanje Svjetskog seniorskog prvenstva u kickboxu, koje će biti održano u Sarajevu u oktobru 2019. godine.

- Ponosni smo što ćemo kroz ovaj događaj promovisati BiH u svijetu. Već je najavljeno učešće oko 80 zemalja i u narednom periodu planiramo aktivnosti na što boljoj organizaciji ovog prstižnog sportskog događaja - rekao je potpredsjednik Kickboxing saveza BiH Alija Ogrić.

Ministar Osmanović je naglasio da je Ministarstvo i u prethodnim godinama kontinuirano podržavalo rad Saveza te da će i ubuduće ta saradnja biti nastavljena, saopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.