Podvig je biti šesti na svijetu i u kucanju eksera
Podvig je biti šesti na svijetu i u kucanju eksera
15. 03. 2017 - 19:30 \\ Borilački \ Cerić: Očekuje je mnoštvo takmičenja u ovoj godini

Kao što postoji bodovanje za ATP poredak tenisera i teniserki, postoji i u džudu, a nakon Gran prija u Bakuu koji se boduje za svjetsku listu, naša Larisa Cerić drži šestu poziciju. Šesti na svijetu biti u bilo čemu istinski je podvig, pa makar i u kucanju eksera.

Odlučile nijanse

- U Bakuu sam osvojila peto mjesto i s obzirom na to koliko treniram, nisam zadovoljna rezultatom. U borbi za polufinale savladala me holandska predstavnica, nije bila puno bolja od mene, odlučile su nijanse. Bila je malo aktivnija i to je presudilo.

U meču za četvrto mjesto sam dala sve od sebe, ali osjetila sam umor. Ovo je bio četvrti moj turnir ove godine. Na prošlom turniru u Diseldorfu bila sam treća - kazala je Cerić.
Ove godine očekuje je još mnoštvo turira, a pokušat će, kako kaže, tempirati formu za Evropsko prvenstvo.

Naporan raspored

- Smotra najboljih džudistkinja Evrope održava se krajem aprila, do tada ću učestvovati na još nekoliko turnira. Svi oni boduju se za svjetsku rang-listu, postoji pet gren slem turnira i sedam Gran prija. Nadam se da ću do Evropskog prvenstva postići optimalnu formu. Nakon toga slijede turniri koje ću iskoristiti da što spremnija dočekam Svjetsko prvenstvo koje je na programu krajem avgusta.

Malo je naporan raspored, ali to je nešto s čim živiš, kao što drugi ljudi idu na posao. Ne možeš na svakom turniru biti maksimalan, ali najbitnije je da jako treniram i rezultati će doći - kaže Cerić.