Baždarević: Na pameti mi nije ukradeni BMW, već pobjeda nad Gibraltarom
Baždarević: Na pameti mi nije ukradeni BMW, već pobjeda nad Gibraltarom
18. 03. 2017 - 13:39 \\ Reprezentacija \ M. T.

 

Selektoru nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmedu Baždareviću ukrali su automobil. Isti dan kada je izdiktirao spisak kandidata za predstojeće utakmice protiv Gibraltara i Albanije, 25., odnosno 28. marta, Meša je doživio, blago rečeno, neugodnost.

 

Mada je njegov BMW možda već u nekoj od zemalja okruženja, ili pak u dijelovima, naš selektor je u kratkom razgovoru za „Dnevni avaz“, koji je lično inicirao, poručio da u ovom trenutku, dva dana prije okupljanja i početka priprema za Gibraltar, nema mjesta razmišljanju o automobilu.

 

- Pustite to... Taksi je moja opcija – poručio je u šali Meša, nakon  čega je ozbiljnim tonom nastavio:

 

- Istina, nije baš lako to progutati, no, u ovom trenutku mi ne pada na pamet da govorim o automobilu. Želim pričati i razmišljati samo o Gibraltaru, jer mi je sada najvažnije da dobijemo tu utakmicu, a potom u Albaniji iskoristimo priliku da isprobamo snage koje ne koristimo previše. Vidim da se u medijima diglo puno prašine nakon informacije o krađi, no, ponovo kažem, ja i dalje razmišljam samo o jednoj temi.

 

Meša će pozvane fudbalere okupiti u ponedjeljak u Trening centru Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine u Zenici, pet dana prije subotnjeg okršaja s Gibraltarom, petog u kvalifikacionom ciklusu za Svjetsko prvenstvo 2018. u Rusiji.