DFA Mini liga: Priča je tek počela
DFA Mini liga: Priča je tek počela
28. 03. 2017 - 13:23 \\ Domaći fudbal

Lijepa fudbalska priča u kojoj je učestvovalo više od 2.000 djece iz pet regija Bosne i Hercegovine dobila je odgovarajući kraj. Finalni turnir DFA Dječije lige, koji je prvi put organizirala Dječija fudbalska asocijacija, stavio je tačku na jedan od najljepših fudbalskih projekata u poslijeratnoj Bosni i Hercegovini.

 

Višemjesečno takmičenje koje je počelo nadmetanjima u pet bh. regija (Sarajevo, Banja Luka, Mostar, istočna Hercegovina i srednja Bosna), a završilo podjelom medalja na terenima sarajevske Zetre, ponudilo je prelijepu reviju fudbalskih talenata za koje će naša javnost još čuti.

 

- Zadovoljni smo kako se sve odvijalo. Pokretanje lige pokazalo se pravim potezom i uvjereni smo da će naredno izdanje, koje će početi u decembru ove godine, biti još bolje – istakao je Anvar Varešanović, generalni sekretar Dječije fudbalske asocijacije BiH.

 

A u sljedećoj sezoni broj učesnika bit će još veći jer DFA planira uključiti nove dvije regije, i to Bihaćku krajinu i Tuzlu, u nastojanju da djeci iz cijele zemlje pruži priliku za dokazivanjem.

 

 

Pobjednici

Godište 2009.: 1 Sporting, 2. Zrinjski, 3. Travnik

Godište 2008.: 1. BSK, 2. Sarajevo, 3. Leostars

Godište 2007.: 1. Zrinjski, 2. Academica, 3. Leotar.

Godište 2006.: 1. Sarajevo, 2. Romari Vitez, 3. Leotar.

Godište 2005.: 1. Blagaj, 2. Leotar, 3. Sarajevo.