Baždarević: Osnovni cilj je isprobati igrače
Baždarević: Osnovni cilj je isprobati igrače
28. 03. 2017 - 14:20 \\ Reprezentacija

 

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas u Elbasanu igra prijateljski susret s Albanijom.

Selektor Mehmed Baždarević navodi da je osnovni cilj da isproba nove igrače u timu kao i određene varijante koje bi mu mogle poslužiti u budućnosti.

Kada je u pitanju sastav, ističe da i dalje ima dilema s kojim igračima će početi meč, ali da će nakon treninga imati mnogo više informacija.

- Nedostaje nam par igrača, ali imamo nekoliko mladih, vratili su se i neki koji su bili suspendovani. Vjerujem da ćemo sastaviti dobru ekipu koja će moći i znati da odgovori izuzetno dobroj ekipi Albanije - kazao je Baždarević.

Dodaje da je rano govoriti o tome koliko je ova utakmica bitna kao priprema za meč sa Grcima.

- Do utakmice sa Grčkom ima dva mjeseca i teško je govoriti o nekoj pripremi. Ostaćemo koncentrisani na ovu utakmicu. Nadam se da će da nam poslužiti da isprobamo nova lica - navodi selektor.

U večerašnjem meču neće biti Miralema Pjanića, a Baždarević ističe da nije nikoga striktno odredio da preuzme njegovu ulogu.

- Niko direktno neće preuzeti ulogu Pjanića, svaki igrač će imati svoju ulogu u timu. Ideja mi je uvijek bila da igramo kolektivnu igru, i nadam se da se njegovo odsustvo neće osjetiti te da će oni koji su na terenu dati sve od sebe - zaključio je Baždarević.

U tim se vratio Senad Lulić, koji bi trebao zauzeti svoje mjesto u ekipi.

- Drago mi je da je došlo do meča protiv kvalitetne reprezentacije kao što je Albanija. Uvijek je ovdje bilo lijepo igrati, atmosfera je bila super i nadam se da će tako biti i sada - kazao je Lulić.

Utakmica Albanija - BiH počinje u 18 sati na Elbasan Areni.