Kodro: Ubuduće će biti samo dobrih stvari
Kodro: Ubuduće će biti samo dobrih stvari
30. 03. 2017 - 16:37 \\ Reprezentacija

Znamo, više smo malo i dojadili s njim, ali Kenan Kodro je debijem za A-tim Bosne i Hercegovine definitivno potvrdio da ga u svakoj budućoj priči prvo treba nazivati ogromnim potencijalom reprezentacije BiH, a tek onda Mehinim sinom.

 

Jer, kao što se prije desetak godina na prvu vidjelo kakav će igrač da bude Vedad Ibišević, tako se u utorak na prvu vidjelo o kakvom se već fudbaleru radi kada je riječ o Kenanu. Samo kad krene trčati, pa promijeni pravac, primi loptu, trzne, vidiš da je klasa i koliko, zapravo, znači igrati u jednoj španskoj Primera ligi.

 

Iako se nije očekivalo da će dobiti priliku u odnosu na Riada Bajića, koji rešeta mreže u Turskoj (za Armina Hodžića očekivalo se da će ostati na klupi), Kodro je krenuo od prve minute i one koji vole fudbal, u startu očarao.

 

- Bilo je dobrih stvari, ali i loših. Ali, dobro, prva je utakmica, nadam se da će u budućnosti biti samo dobre stvari - kazao je sa smiješkom na licu.

 

Znamo šta je bilo dobro. Šta je bilo loše?

 

- Ma, dobro, nekoliko puta nisam uradio ono što sam trebao. Vidi se da nisam dugo tu kada je u pitanju komunikacija na terenu. Nisam se u nekoliko navrata dobro sporazumio sa saigračima - samokritičan je bio Kodro.

 

Ipak, pokazao je ono zbog čega će u budućnosti morati biti neizostavan član bh. selekcije.

 

- Kada se sve zbroji, moram biti zadovoljan. Pobijedili smo u solidnoj igri, a meni ostaje da se borim za mjesto u timu. Ovakve utakmice zato i jesu dobre, dobije šansu veliki broj igrača, a na nama je da pokažemo šta znamo i koliko možemo – kazao je Kodro.

 

Kako je bilo igrati u tandemu s Edinom Džekom?

 

- Ma on je fantastičan napadač, nema se tu šta više reći. Uvijek je pravo uživanje kada igraš u tandemu s nekim ko ima fudbal u malom prstu - kategoričan je Kodro.