Prekinut 41 mjesec agonije
Prekinut 41 mjesec agonije
30. 03. 2017 - 19:45 \\ Reprezentacija \ Marinović: Debitirao na klupi BiH

Skoro 41 mjesec mlada nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine čekala je na pobjedu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Od 15. oktobra 2013., kada je, pod palicom tadašnjeg selektora Vlade Jagodića, u gostima savladao Albaniju sa 1:0, naš U-21 tim nanizao je 11 poraza u takmičarskim utakmicama.

I, konačno, nakon što je čitav prošli ciklus provela u bunilu, koji je zaključila posljednjim mjestom u grupi, naša mlada selekcija konačno je obradovala navijače. Istina, protivnik je bio slabašni Lihtenštajn, ali se uvjerljiva pobjeda od 6:0, ostvarena u debiju novog selektora Vinka Marinovića, može nazvati najavom malo bolje budućnosti.

- Važno je da smo pobjedom počeli ciklus. Vremena za upoznavanje i uigravanje bilo je malo, ali čestitam fudbalerima što su odradili posao kako treba. Stvarali su prilike i igrali disciplinirano. U sljedećoj utakmici izgledat ćemo još bolje – rekao je Marinović, koji je ekipu preuzeo prije svega nekoliko sedmica.

Susret Bosne i Hercegovine i Lihtenštajna bio je prvi u grupi 8, a u sljedećem će naša ekipa imati mnogo teži zadatak. Tada ćemo, 13. juna, gostovati Švicarcima, koji se sa Portugalom nameću za favorite grupe.

11

zvaničnih utakmica bez pobjede bio je crni niz mladog tima BiH