Tan u Odbor direktora postavio Malezijca Čina
Tan u Odbor direktora postavio Malezijca Čina
04. 04. 2017 - 20:20 \\ Domaći fudbal \ I ovo zasjedanje bilo zatvoreno za javnost

Malezijac Derek Čin (Chin) novi je član Odbora direktora Fudbalskog kluba Sarajevo, odlučeno je na jučerašnjoj vanrednoj sjednici Skupštine koševskog premijerligaša.

Nema povjerenja

Tako je malezijski biznismen Vinsent Tan (Vincent), većinski vlasnik upravljačkih uloga u bordo klubu, nakon Ken Čoa (Choo) i Lim Meng Kvonga (Kwong) u rukovodstvo imenovao i trećeg sunarodnjaka.

Nakon ove odluke, u Odboru direktora od bh. državljana ostali su šef ovog tijela Alen Hujić i Elvira Krajina, pa se s pravom čini kako Tan baš i ne vjeruje domaćem kadru.

- U skladu sa Statutom Fudbalskog kluba Sarajevo i ovlastima većinskog ulagača Tana održana je sjednica Skupštine, na kojoj je izvršeno imenovanje novog člana Odbora direktora.
Sama sjednica Skupštine je protekla u skladu s pravilnicima kluba, uz prisustvo adekvatnog broja delegata - rekao je Valentin Ilievski, predsjednik Skupštine FK Sarajevo, nakon održane sjednice koja je i ovaj put bila zatvorena za javnost.

Šturo saopćenje

I to je bilo sve u šturom saopćenju iz Titove 38 b. Iako se sastao najviši organ kluba, nije bilo riječi ili, preciznije, nije ništa saopćeno kada je u pitanju aktuelna situacija u koševskom premijerligašu.

Navijači su tako ostali uskraćeni za informacije poput kakva je finansijska situacija u klubu, zašto još nije u potpunosti završen trening kamp u Butmiru, zbog čega su najtalentiraniji igrači iz Akademije na prodaji iako nisu imali ni minute nastupa za seniorski tim...

Postoji li strategija?

Prije jučerašnje sjednice, Skupština FK Sarajevo zasjedala je 10. juna 2016. Tada je saopćeno kako je Tanova ideja da upravljačka struktura kluba mora biti funkcionalnija, operativnija i brža u donošenju strateških odluka. Devet mjeseci kasnije niko iz koševskog premijerligaša ne govori kakva je strategija kluba, osim ponavljanja kako je cilj u sezoni izlazak u Evropu.