U Mostar po trijumf
U Mostar po trijumf
04. 04. 2017 - 20:23 \\ Domaći fudbal \ Lendrić: Postigao het-trik Slobodi

Igrači Željezničara imali su težak zadatak da pod pritiskom fenomenalne atmosfere na otvaranju istočne tribine na Grbavici savladaju neugodnu Slobodu.
Na kraju su to uradili, i to sa stilom, zabili su četiri izvrsna gola, pa čak ni katastrofalne greške nakon kojih su gosti dva puta pogađali nisu ugrozile trijumf (4:2).
Ovo je bio osmi trijumf Želje zaredom u Premijer ligi.

- Znali smo da igramo na historijski dan i sigurno da je posebno lijepo bilo dobiti takvu utakmicu. Izuzetno sam sretan, a navijačima poklanjam pobjedu - rekao je trostruki strijelac Ivan Lendrić.

Već u srijedu Želju čeka veliki derbi protiv lidera i aktuelnog prvaka Zrinjskog, kluba za koji je Lendrić nekada nastupao.

- Svaku utakmicu idemo da dobijemo i protiv Zrinjskog i protiv Metalleghea. Mi smo Željezničar, mi smo najtrofejniji u državi i na svakoj utakmici moramo ići na pobjedu.
Bit će teško, respektiramo Zrinjski, znamo da su uz nas najveći kandidati za trofej. Dat ćemo sve od sebe - rekao je najbolji golgeter Premijer lige sa 16 pogodaka.

Ekspedicija “Plavih” danas će otputovati u Međugorje, gdje će dočekati utakmicu na stadionu Pod Bijelim brijegom.

Zakarićev gol mjeseca

Navijači Željezničara izabrali su najbolji gol u martu, a najviše glasova dobio je Goran Zakarić.

Njegov pogodak protiv Radnika dobio je 55 posto glasova navijača, a na drugom mjestu je gol Zajka Zebe protiv Metalleghea, sa 27 posto glasova.