Vujošević odgovorio Dodikovom sinu
Vujošević odgovorio Dodikovom sinu
06. 04. 2017 - 14:27 \\ Košarka \ A.M.

Emotivno pismo novog selektora Bosne i Hercegovine Duška Vujoševića, koje je uputio bh. navijačima, izazvalo je reakciju sina predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Igor Dodik, menadžer Košarkaškog kluba Igokea, nije s oduševljenjem dočekao dio iz tog pisma u kome je bivši trener Partizana citirao riječi pjesnika Sinana Gudževića da Bosna i Hercegovina na geografskoj karti ima oblik srca, a da je srce tog srca grad Sarajevo, pa je Vujuševiću ironično poželio dobrodošlicu uz riječi da "uživa u Sarajevu, okrnjenom srcu državne zajednice BiH". 

- Duže sam na ovoj kugli zemaljskoj od tog momka. Već sam u mom pismu rekao da na političke komentare i prozivanja neću da odgovaram. U Sarajevu ne predstavljam nikoga do sebe, dolazim u dobrim namjerama da radim svoj posao. Da ima više ljudi s takvim namjerama, mislim da bi nam bilo mnogo bolje. Valjda je svima stalo da se stvari normaliziraju. Svuda idem čistog obraza i ruku, a ako neko ne može, neka razmisli i upita se zašto je to tako – kazao je Vujošević.