Navijačima Sarajeva 1.090 ulaznica
Navijačima Sarajeva 1.090 ulaznica
11. 04. 2017 - 21:20 \\ Domaći fudbal \ Tampon zona bit će postavljena na stadionu

Fudbalski klub Željezničar objavio je danas detalje organizacije derbija protiv FK Sarajevo koji će ovog vikenda biti odigran na stadionu ''Grbavica''.

Željezničar je u saopćenju za javnost istaknuo da je prošle sedmice održan sastanak s predstavnicima FK Sarajevo u prostorijama PU Novo Sarajevo MUP-a KS, a novi sastanak čelnici klubova imali su danas na ''Grbavici'', nakon čega je MUP postavio određene uvjete koji se moraju ispuniti kako bi se utakmica mogla odigrati uz prisustvo navijača oba kluba.

- Utvrđeno je da izgradnja južne longitudinale predstavlja veliki sigurnosni problem na koji akteri derbija ne mogu uticati. Postoji mogućnost da do subote lokalitet ispred sjeverne tribine bude asfaltiran, u suprotnom to bi mogao biti razlog za uvođenje dodatnih sigurnosnih mjera - saopćeno je iz FK Željezničar. 

FK Željezničar također treba postaviti zaštitnu mrežu i ogradu ispred istočne tribine, dodatnu zaštitnu mrežu i ogradu na sjevernoj tribini, asfaltiranje površine iza istočne tribine, te tamponiranje i asfaltiranje prolaza između istočne i južne tribine

Također neophodna je demontaža stolica na dijelu sjeverne tribine gdje će biti smješteni navijači FK Sarajevo.

Istočna tribina će biti otvorena za navijače znatno prije početka utakmice i navijači će biti obavezni doći ranije na istočnu tribinu. Pristup istočnoj tribini će biti onemogućen u toku i nakon dolaska gostujućih navijača.

Navijači FK Sarajevo će biti smješteni na sjevernoj tribini između dvije tampon zone. Na istočnoj tribini to će biti cijeli sektor sa slovom G, dok će na sjevernoj tribini tampon zonu činiti sektori sa slovima E i LJ.

FK Željezničar će FK Sarajevo dostaviti maksimalni broj od 1.090 ulaznica za odobreni sektor sa gostujućim navijačima. Te ulaznice će se prodavati navijačima FK Sarajevo, uz prikaz lične karte i evidentiranje imena i prezimena u Fan Shop-u FK Sarajevo. Evidencija prodatih karata biće dostavljena MUP-u KS.

Prodaja ulaznica neće biti moguća na dan utakmice te će se karte prodavati u četvrtak i petak.

Prema preporuci MUP-a KS, ulaznice za ostale tribine će moći kupiti samo navijači FK Željezničar u ''Fan Shopu'' kluba uz pokaz članske karte.

Ulaznice za navijače Sarajeva imat će poseban dizajn i razlikovat će se od ostalih ulaznica koje će biti u prodaji za sjevernu tribinu jer se ranije dešavalo da navijači Sarajeva kupuju karte za ostatak sjeverne tribine, a onda ulaze u prostor ograđen za gostujuće navijače stvarajući veliku gužvu na tom dijelu tribine.

Iako se radi o zahtjevima koje je zaista teško ispuniti u tehničkom i finansijskom smislu, FK Željezničar će učiniti sve da udovolji sugestijama MUP-a KS, kako bi sarajevski derbi protekao u sportskom nadmetanju i bez incidenata.

Cijene ulaznica za derbi:

Navijači FK Željezničar (s članskom kartom FK Željezničar) – Jug 5KM, Sjever 10 KM, Istok 10 KM, Zapad A 20 KM, Zapad Galerija 25 KM

Navijači FK Sarajevo (sa ličnom kartom) - Sjever 10 KM.