Imate vrhunske rukometaše
Imate vrhunske rukometaše
17. 04. 2017 - 16:24 \\ Rukomet \ D.P.

Španac Valero Rivera, aktuelni selektor rukometne reprezentacije Katara i najtrofejniji rukometni trener današnjice, u četvrtak je u Bugojnu otvorio Međunarodni turnir “Rukomet je moja budućnost”, na kojem su učestvovali igrači rođeni 1998. godine iz nekoliko zemalja.
U razgovoru za “Dnevni avaz” ovaj velikan svjetskog rukometa naglasio je da je veoma zadovoljan kvalitetom rukometa na ovom jakom međunarodnom turniru.

Stjecanje iskustva

- Vidio sam vrlo dobru razinu rukometa, nekoliko veoma dobrih timova i mnoštvo dobrih mladih igrača, kojima su ovakvi turniri važni za stjecanje iskustva - rekao je Rivera.
Ovo mu, kaže, nije prva posjeta Bosni i Hercegovini, čije igrače poznaje sa Svjetskog rukometnog prvenstva u Kataru 2015. godine.
- Ovo mi je treća posjeta Bosni i Hercegovini. Sjećam se da je vaša reprezentacija igrala dobro na Svjetskom prvenstvu 2015., održanom upravo u Kataru - kazao je te je dodao kako su bosanskohercegovački rukometaši, kao i većina ostalih sa područja bivše Jugoslavije, vrlo dobri.

Tradicija rukometa

- Sportisti iz bivše Jugoslavije su, generalno, dobri. Poznaju sport, naravno i rukomet, što proizilazi iz duge tradicije ovog sporta na vašim prostorima. Pogledajte samo igrače iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije... Sve zemlje imaju vrlo dobre igrače - kazao je Rivera.

Španski stručnjak istaknuo je da je veoma zadovoljan gostoprimstvom u BiH.

- U Bugojnu do sada nisam bio, ovo mi je prvi put, ali generalno, vaša zemlja je prelijepa, a ljudi su vrlo gostoljubivi. O tome, zaista, mogu reći sve najbolje - rekao je Rivera