Borit ćemo se ovog ljeta za medalje
Borit ćemo se ovog ljeta za medalje
18. 04. 2017 - 10:16 \\ Ostali sportovi \ Naša ekspedicija u Makarskoj: Odlični uvjeti za pripreme

Bosanskohercegovačka atletska reprezentacija u Makarskoj obavlja prvi dio priprema za predstojeću ljetnu sezonu. Dobri rezultati naših atletičara u dvorani stavili su selektore muške i ženske reprezentacije na slatke muke. Na pripremama se nalaze atletičari i atletičarke koji su u prethodnom periodu ostvarili normu za takmičenja na evropskom ili svjetskom nivou ili su za to istaknuli kandidaturu svojim rezultatima pa na njih selektori računaju u tekućoj sezoni.

U Makarskoj se nalazi 17 sportista i tri trenera, uključujući selektore Elvira Krehmića i Dragomira Čabrila.

- Zahvaljujući Atletskom savezu BiH i njegovom predsjedniku Suadu Kaknji, koji su dali podršku ovom projektu, spremni ćemo dočekati ljetnu sezonu. Imamo odlične uvjete, od hotela “Bonaca” i osoblja pa sve do stadiona na kojem radimo. Ove godine će biti više uspjeha. Uz napore nas iz ASBiH, kao i klubova, imat ćemo reprezentativne nastupe na svim velikim takmičenjima, gdje ćemo se boriti za medalje – rekao nam je selektor Krehmić.

Maid Redžić, mladi visaš i član atletske reprezentacije, potvrdio je da u Makarskoj vlada odlična atmosfera među našim reprezentativcima.

- Dnevno odrađujemo dva treninga kako bismo se što bolje pripremili za narednu sezonu. Slobodnog vremena skoro da i nemamo – rekao nam je Redžić.