Svi naši napori bili su uzaludni
Svi naši napori bili su uzaludni
25. 04. 2017 - 12:24 \\ Ostali sportovi \ Ivanek: Propuštena velika prilika u baražu

Iako je muška stonoteniska selekcija Bosne i Hercegovine uspješno u Tuzli obavila pripreme za baraž, koji ih je očekivao u irskom Dablinu, nažalost, zbog velikog propusta s dobivanjem vize, naši reprezentativci nisu otputovali na odredište.

Selektor našeg državnog tima Vladimir Ivanek kaže da je naša selekcija nedolaskom propustila veliku priliku da se možda i plasira u A-diviziju.

- Zbog jedne takve greške, nismo otišli na Evropsko prvenstvo  i još nismo dobili zvaničnu informaciju o tome gdje je i šta zakazalo. Mi smo doslovce vraćeni s aerodroma zbog viza koje nismo imali. Nažalost, propustili smo veliku šansu da kroz baraž odemo na mjesto kojem smo se i nadali. U ovom trenutku ne mogu izraziti koliko smo svi zajedno ogorčeni, a posebno igrači koji su na pripremama dali sve od sebe. Sve smo podredili odlasku, čak smo i odgodili neke svoje poslovne obaveze kako bismo mogli putovati, uzimali slobodne dane - kazao je Ivanek.

On kaže da je u stalnim kontaktima s ljudima iz Saveza.

- Razgovarali smo, svima je teško palo. Trenutno se utvrđuje gdje je sve to zakazalo i ko je trebao konkretno biti zadužen za vađenje viza. Mi smo za put imali osigurane aviokarte i smještaj, ali je zakazala administracija – istaknuo je Ivanek.