Djeca iz cijelog regiona stižu na “Dalmatinko cup”
Djeca iz cijelog regiona stižu na “Dalmatinko cup”
27. 04. 2017 - 15:25 \\ Ino fudbal


Od 28. aprila do 1. maja u Splitu će se održati veliki turnir za dječake, “Dalmatinko cup”, a glavni organizator je nekadašnji bh. reprezentativac Predrag Šimić.

Prošle godine izuzetno uspješan turnir privukao je ekipe iz cijelog regiona, a stotine dječaka su se borili za trofeje. Najuspješniji je bio Željezničar, klub u kojem je Šimić uspješno nastupao.

- Veliki smo posao napravili i sada nas čeka ono najslađe, utakmice. Izuzetno sam ponosan što će se na turniru naći najjače ekipe iz čitavog regiona, želimo da ovo bude takmičenje koje će djeca pamtiti cijeli svoj život - rekao je Šimić, direktor turnira.

Organizatori su se potrudili da sve bude još bolje nego prošle godine, mečevi će se moći posmatrati na live streamu, utakmice se snimaju. Osim samog turnira, djeca će imati organizirane izlete po Splitu i Dalmaciji, obilazak stadiona Poljud i Hajdukove trofejne sale.

- Pokušavamo pronaći zanimaciju za sve, i dječake, i roditelje, i da svi uživaju. Ove godine će učestvovati preko stotinu ekipa u sedam generacija, a ponosni smo što će na turniru biti i generacija djevočica rođenih 2003. godine i mlađih - ističe Šimić, koji je nakon završetka karijere završio trenersku školu i ostao u nogometu.

Među promotorima turnira mnoštvo je poznatih ličnosti, poput legendarnog rukometaša Ivana Balića, te nogometaša Intera Ivana Perišića.