Nekadašnji fudbalski asovi gostovali  Guberu
Nekadašnji fudbalski asovi gostovali Guberu
28. 04. 2017 - 21:35 \\ Domaći fudbal \ S. S. \ Baždarević i Milošević na zagrijavanju: Lijepo druženje

Nekadašnji fudbalski asovi, većinom bivši reprezentativci Bosne i Hercegovine u sastavu: Adnan Gušo, Rizah Mešković, Mirza Varešanović, Muhamed Konjić, Vedin Musić, Vlatko Glavaš, Nermin Šabić, Aldin Džidić, Mehmed Baždarević, Fuad Mulahasanović i Dževad Šećerbegović, potpomognuti rekorderom po broju nastupa za reprezentaciju Srbije Savom Miloševićem jučer je u Srebrenici odigrala prijateljsku utakmicu s ekipom Fudbalskog kluba Guber, koji je član Druge lige Istok Republike Srpske.

Šef stručnog štaba Gubera Drago Radović uveo je na ovoj utakmici 22 igrača koji ove sezone igraju za srebrenički klub.

Selektor bh. reprezentacije Mehmed Baždarević kazao je da je cilj ove utakmice dati podstrek igračima Gubera te da se ti mladi fudbaleri upoznaju s nekadašnjim vedetama.
- Ovdje treba češće dolaziti i na taj način pomagati rad srebreničkog kluba - kazao je Meša.

Savo Milošević kaže da je sretan što je došao na ovu utakmicu, prije svega da se vidi sa prijateljima koje nije sreo dvadesetak godina. Posebno mu je drago što FK Guber i FK Proleter, koji on vodi, imaju dobru saradnju.

- Zadovoljstvo je boraviti u ovom srebreničkom klubu, gdje se vidi zajedništvo i druženje fudbalera svih nacionalnosti. To im daje elan za dobre rezultate - naglasio je Muhamed Konjić.

Predsjednik Gubera Adis Cibralić zadovoljan je što su se ovdje okupile nekadašnje fudbalske zvijezde i dale motivaciju Guberovim fudbalerima da ove sezone ostanu u ligi, a naredne planiraju plasman u viši rang.

Mehmed Bašdarević predao je Dragi Radoviću deset fudbalskih lopti, dar Nogometnog saveza BiH.  Veterani su poveli golom Miloševića s bijele tačke, domaćin je potom preokrenuo, no meč je završen rezultatom 3:3.