Počela procedura  reprograma duga
Počela procedura reprograma duga
12. 05. 2017 - 12:21 \\ Premijer liga BiH \ Šatorović: Potpisali zapisnik u Poreznoj upravi

Na inicijativu predsjednika Uprave Čelika Selvedina Šatorovića, jučer je sazvana konferencija za medije kako bi se javnost upoznala sa posljednjim aktivnostima u klubu.
Šatorović je rekao kako su članovi Odbora ponosni na sportski dio rezultatano, ono što je Upravni odbor radio mimo toga je priča o famoznom reprogramu dugova.

- Nakon sjednice Gradskog vijeća, na kojoj bukvalno, formalno i pravno nisu donesene nikakve odluke koje bi usmjeravale daljnji tok priče o reprogramu duga prema Poreznoj upravi FBiH, Upravi odbor potpisao je zapisnik u Poreznoj upravi. Čelik je evidentirao i prihvatio dug glavnice u iznosu od skoro 2,6 miliona KM. Smatram da su time UO i neformalna grupa građana “Za Čelik” ispunili svoj dio obaveza u vezi sa stvaranjem preduvjeta za potpisivanje reprograma, za šta nam je neophodna pomoć Grada. Mi ćemo ovaj akt i zapisnik promptno uputiti na adresu predsjedavajućeg Gradskog vijeća i zatražiti da se gradski vijećnici što prije sastanu i preuzmu svoj dio odgovornosti u spašavanju Čelika – rekao je Šatorović.

Da bi se pristupilo potpisivanju, kaže on, neophodna je garancija iz Gradskog vijeća da će preuzeti finansiranje reprograma, što bi značilo izdvajanje skoro 20.000 KM mjesečno.

- Želim reći da klub nije ulagao mnogo truda za dobivanje licence na Prvostepenoj komisiji NSBiH, jer smo se bazirali na priču o opstanku, jer nam licenca u situaciji kad ispadamo, nije ni potrebna. Stoga nismo dobili licencu i imamo ogromne probleme s dugovima i tužbenim zahtjevima igrača koji su nastupali za naš klub u ranijem periodu. Ukupna potraživanja iznose skoro 200.000 KM. Uprava u ovoj situaciji vjerovatno može riješiti polovinu tih potraživanja kroz reprograme ili oproste, ali je drugi dio nešto što je van našeg domena. Zato nam treba podrška šire zajednice –rekao je Šatorović.

Bolje premirati igrače nego ih pustiti mešetarima

 

- Igrači i stručni štab napravili su nadljudske napore na terenu. Premirali smo naše igrače u određenim utakmicama i to ćemo raditi i u narednom periodu, jer više volimo i želimo da mi dajemo premije našim nogometašima nego da dozvolimo da budu meta raznih mešetara, koji bi pokušali napraviti stvari koje nisu dobrodošle u sportu – rekao je Šatorović.