U Tuzlu stižu gosti iz regiona
U Tuzlu stižu gosti iz regiona
24. 05. 2017 - 18:50 \\ Rukomet \ Jović: Očekuje više od 200 gostiju

Veteranska rukometna sekcija Slobode iz Tuzle postoji nepune dvije godine, ali su se bivši asovi ovog sporta za ovo kratko vrijeme odlično organizirali i posložili.
Redovno se sastaju, rekreativno treniraju i nastupaju u velikom broju prijateljskih i humanitarnih utakmica. Sada je došlo vrijeme da Tuzlaci organiziraju jedan veliki, kako kažu, rukometni veteranski spektakl, i to ovog ljeta. Datum je 1. i 2. juli.

- Interesantno je da će se turnir održati na stadionu Tušanj, na umjetnoj travi, gdje već imamo iscrtane rukometne linije. Koristit ćemo dva terena, a na takmičenju će biti više od 200 gostiju iz Hrvatske, Srbije, Slovenije i BiH.

Nadamo se da će prvi dani jula biti lijepi i da ćemo goste moći provesti po Panonskim jezerima i drugim znamenitostima ovog dijela BiH. Mi smo već sada u kontaktima sa svim ekipama koje će stići u Tuzlu, s kojima smo već igrali na raznim utakmicama. Nedavno smo bili na jednom izvanrednom turniru na Vlašiću i tu smo potvrdili kontakte s ekipama iz zemalja okruženja. U završnoj smo fazi priprema i vjerujemo da će se sve pozvane ekipe odazvati na naš poziv - rekao je Vlado Jović, bivši internacionalni sudija iz Tuzle, ujedno i predsjednik veterana Slobode.

Tuzlaci imaju i izvanrednu saradnju sa slovenskom Dobovom, koja će biti učesnik turnira, i to zahvaljujući dvojici Tuzlaka, koji trenutno žive u ovom mjestu. To su bivši reprezentativac Mile Mijačinović i Zlatan Đapo. Osim slovenske ekipe, dolazak u Tuzlu potvrdili su Osijek, Novi Sad, Borac iz Travnika, Sloga Doboj, Križevci i Nova Gradiška iz Hrvatske.

Četiri ženske ekipe

U ženskoj konkurenciji tek treba da se odrede četiri ekipe učesnice i to će naknadno biti određeno.

Pedantni domaćin već je obznanio program, propozicije, satnicu i uvjete i nema sumnje da će Tuzla u ljeto biti domaćin jednog lijepog sportskog događaja.