Sloga
Sloga "pobjegla" u Turbe, Bugojanci najavljuju invaziju
27. 11. 2014 - 22:35 \\ Rukomet \ Samir Mlaćo

U nedjelju će u Turbetu biti odigran kantonalni derbi Prve lige Federacije -  Jug u kojem će se snage  odmjeriti  "domaća" Sloga iz Gornjeg Vakufa i Iskra iz Bugojna.  Dueli ove dvije ekipe uvijek su privlačili veliku pažnju navijača, a nerijetko su scene sa ovog susreta svoje mjesto našle i u crnoj hronici. Gornjovakufljani svoje domaće susrete igraju u dvorani KSC-a u Bugojnu, ali su ovaj put su odlučili da igraju u Turbetu, što je izazvalo veliko negodovanje igrača Iskre, ali i navijača koji  su u svom gradu imali mnogo veće  šanse pomrsiti planove rivalima iz G.Vakufa koji ove sezone pretendiraju ka osvajanju prvog mjesta i plasmanu u Premijer ligu.

-        -  Mogu vam potvrditi da se susret igra u nedjelju u Turbetu sa početkom u 16:00 sati, a to smo učinili  radi problema sa Iskrom koja svoje susrete igra u KSC-u. Naime, tokom našeg ranijeg duela sa Iskrom  napadnut je jedan naš igrač,  a također jednom se desio i incident u kojem je razbijen naš autobus. Njihovi navijači  slave godišnjicu i želimo da izbjegnemo incidente, te ćemo susret da odigramo u Turbetu. Posebno moram istaći to da  ukoliko gostujući navijači ne najave dolazak  policiji, neće moći prisustvovati utakmici, kazao je sekretar Sloge Mustafa Idrizović,  te dodao da je dvorana u Turbetu veoma malog kapaciteta.

Dok iz Gornjeg Vakufa žele na ovaj način izbjeći moguće incidente, navijači Iskre, popularni "Vandali", najavljuju pravu invaziju u Turbe,  te ističu da će učiniti sve da u nedjelju bodre svoj tim u velikom broju.