Osnovan taekwondo klub Olimpic
22. 12. 2014 - 18:02 \\ Borilački \ N.P.

Bosna i Hercegovina i njen glavni grad Sarajevo bogatiji su za novi borilački kolektiv. U Sarajevu je u oktobru osnovan taekwondo klub Olimpic. Osnivač kluba  je Amin Avdović, dok su treneri Alen Alić, Almin Avdović i Amin Avdović, koji će svojim velikim iskustvom iznjedriti nove šampione u ovom borilačkom sportu.

Olimpic trenutno broji 120 članova . Pored taekwondo sporta u ovom klubu se rade škole plivanja i skijanja . Plivanje se radi u hotelu Hollywood subotom i nedjeljom.

- U 2015. godini planovi  su nam da pored polaganja za pojaseve i sudačkih seminara koji će posjetiti naši treneri ,imamo veliki broj turnira na međunarodnoj sceni gdje očekujemo svakako uspjeh naših takmičara.

Planovi  kluba su dugoročni što svakako podrazumijeva postizanje rezultata na vrhunskim takmičenjima kao što su turniri A klase, G1 turniri, balkanska , evropska, svjetska kao i olimpijska odličja - kazao je za "Sport" Ami Avdović, predsjednik kluba.

Treninzi se održavaju na tri lokacije. U Trećoj osnovnoj školi utorkom i četvrtkom od 19:15 sati . U Sedmoj osnovnoj školi ponedjeljkom ,srijedom i petkom od 19 sati ,na Stupu 2 također su termini ponedjeljkom ,srijedom i petkom od 19 sati . Svi navedeni prostori se nalaze na području općine Ilidža.

Članovi kluba

U seniorskoj konkurenciji Olimpic ima izuzetne takmičare koji su sa uspjehom nastupali za TKD-klub Novi Grad: Alen Alić, Almin Avdović, Rahim Bećirović, Abdurahman Zein Elabdin.

Juniori: Velija Hurić, Elvedin Hadžović, Haris Hukara, Kerim Kolić, Harun Ormanović , Edis Oputar i Muhamed Mršo.

Kadeti: Said Ormanović, Rijad Alihodzić, Semir,Bilal i Jahja Ćeman, Hajrulah Ćeman, Eldina Begović, Adin Elezović, Eldin Begović, Adem Jašarević, Muhamed Mršo i Salih Mršo.

Mlađi kadeti: Merjem Ćeman, Adian Smajlović, Jusuf  Gibanica, Armin Popara,Gao Samed, Yuan Yang, Merjem Jašarević, Sumeja Agaoglu, Mmerjem Agaoglu, Ahmed Hurem, Muhamed Hurem, Dželil Gradišić, Zikrudin Mršo, Zejd Alihodžić, Amsal Husković, Dua Ahmad, Mahmud Ahmad, Rahim Trtovac, Vedad Šabović.