Odlične vijesti za Zmajeve stigle večeras iz Katara
Odlične vijesti za Zmajeve stigle večeras iz Katara
10. 01. 2015 - 20:30 \\ Rukomet

Poslije tri pripremne utakmice u Dohi, rukometna reprezentacija nastavlja se spremati za nastup na Svjetskom prvenstvu.

Prema riječima doktora Edina Buljugića, zdravstveno stanje igrača je “više nego dobro”, i kako sada stvari stoje, selektor Dragan Marković će za utakmicu sa Iranom (16. januar) na raspolaganju imati sve igrače koje je poveo u Katar.

Doktoru Buljugiću i fizioterapeutu reprezentacije Nemanji Antoniću u oporavku Zmajeva veliku pomoć pruža medicinski tim iz Al Attar klinike. To su prof. dr. Edvin Dervišević te fizioterapeuti Mišo Praljak, Domagoj Šutalo, Mario Beber i Muzafer Dervišević.

“Što se tiče zdravstvenog biltena reprezentacije, ono je više nego dobro. Jako veliku pomoć nam pruža ekipa iz Al Attar klinike, jedne od najsavremenijih klinika u Dohi. Tu su fizioterapeuti, ali i vrijedna medicinska oprema koja se koristi za fizikalnu terapiju i rehabilitaciju. Igrači su dva puta na tretmanu fizikalne terapije, odnosno oporavka”, rekao je dr. Buljugić.

“Zdravsteveni status Nikole Prce jako dobar. On je u punom trenažnom procesu zadnja dva-tri dana. Osjeća se jako dobro i mislim da ćemo uspjeti, onako kako smo i predviđali, da ga pripremimo za Svjetsko prvenstvo”, dodao je dr. Buljugić koji se zahvalio i bivšim fizioterapeutima rukometne reprezentacije BiH Borisu Vrhovcu i Goranu Opovceru koji su cijelo vrijeme na raspolaganju reprezentativcima.